VIND et gavekort på 250 kr. til broders.dk - Er du nyhedsbrevsmodtager, deltager du hver måned i lodtrækningen.
Din indkøbskurv er tom

Luksus på glas fra solrige Makedonien

Oprettet d.

Kender du Aivar? Hvis du nogensinde har været i Sydøsteuropa har du helt sikkert smagt det før. Aivar er en gammel opskrift, som stammer helt tilbage fra Alexander den stores tid. Det er en specialitet lavet på røde peberfrugter og aubergine, som blev udviklet for at bevare smagen af sommerens solmodne grøntsager helt ind i vinteren. Så uanset hvilken tid på året du åbner glasset med Aivar får du associationer til sol og sommer.  

Aivar er en cremet puré, som er lavet udelukkende på de bedste røde peberfrugter, aubergine, solsikkeolie og krydderier. Det høje indhold af grøntsager gør, at det er en sund og fedtfattig fødevare, som kan bruges til alt fra småretter, sandwichs, hors d’oeuvre eller gæstemiddage.

Alle råvarer som er brugt i Pelagonias produkter er dyrket i Pelagoniadalen i det solrige Makedonien. Området har 300 solskinsdage om året, og er kendt for dets frugtbare landbrug, hvor de blandt andet dyrker de aflange, røde Romano-peberfrugter, der er kendt for deres søde, saftige smag.

Elsker du Aivar vil du helt sikkert også elske Grilled Zucchini eller Grilled Aubergine. Grøntsagerne er perfekte til en sandwich på farten, eller som tilbehør til kød, hvis der kommer gæster til middag. De solmodne grøntsager er grillet, og derefter lagt på glas i solsikkeolie, hvidløg og persille, og vil helt sikkert være et hit for enhver feinschmecker.

De røde romano peberfrugter kan også fås hele på glas, hvor de er syltet i en lage af olie, eddike og krydderier. De egner sig perfekt som tilbehør til grill eller i en salat, og er en uundværlig ingrediens i enhver tapasservering.

I Makedonien spiser de Aivar på deres morgenbrød, drysset med feta, eller som tilbehør til Kofta, som er en form for Kebab. Derudover er den et af de vigtigste elementer i Meze, som er en form for Tapas man deler inden et aftensmåltid. Prøv den på denne måde, eller integrer den i din egen madlavning som spread til din sandwich, eller tilbehør til din æggekage. Den kan også bruges som dressing i en burger, og hvis burgeren skal være vegetarisk, så brug de grillede auberginer i stedet for en bøf. Eller brug Aivar i stedet for tomatsovs på din pizza.

Aivar smager også fantastisk som dip til kartoffelbåde, eller som erstatning for smør i en bagt kartoffel. Mulighederne er uendelige, læs evt. #52 ways with pelagonia Aivar som inspiration - kan fås hos BRODERS ved køb af produktet eller du kan læse den her.

Vi anbefaler også

Madspild - Bunder i uvidenhed og manglende forståelse

Madspild - Bunder i uvidenhed og manglende forståelse

Oprettet d.

Er du dato-forskrækket? Sådan lyder spørgsmålet i butikken, før vi fortæller kunderne om vores mange gode...

Sankt Hans

Sankt Hans

Oprettet d.

Den 24. juni er det Sankt Hans Dag, men det er aftenen før vi fejrer med bål. Oprindeligt blev bålet til Sankt Hans tændt som...

Fars Dag

Fars Dag

Oprettet d.

Verdens bedste far - Fars Dag❤️ Fars Dag d. 5. juni Vidste du dette? På Fars Dag gives der oftere blomster end øl...

Madspild - Bunder i uvidenhed og manglende forståelse

Madspild - Bunder i uvidenhed og manglende forståelse

Er du dato-forskrækket? Sådan lyder spørgsmålet i butikken, før vi fortæller kunderne om vores mange gode...

Sankt Hans

Sankt Hans

Den 24. juni er det Sankt Hans Dag, men det er aftenen før vi fejrer med bål. Oprindeligt blev bålet til Sankt Hans tændt som...

Fars Dag

Fars Dag

Verdens bedste far - Fars Dag❤️ Fars Dag d. 5. juni Vidste du dette? På Fars Dag gives der oftere blomster end øl...