Professorens grønne energigrød alá BRODERS
Vi tror på at, der er en sammenhæng mellem den mad vi spiser og vores helbred.
Derfor har vi ladet os inspirere af Oluf Borbye Pedersen, som er professor ved Københavns Universitet. I 29 år har han og hans kone spist en grøn energigrød hver morgen. Oluf står bag en forskning, som viser at ubalance i sammensætning af bakterier i tarmen kan være årsag til en lang række lidelser og sygdomme og der kan man gøre noget ved gennem kosten. Læs mere om det her.
Vi har tilpasset professorens opskrift, da det er det vigtigt for os, at det vi spiser, også smager godt, så vi samtidig bliver glade 😊. Med vores lille tilpasning er den grønne grød så lækker at vi alle i familien nyder at spise den som vores morgenmad. De ingredienser vi har undladt i grøden sørge vi for at få på en anden måde i løbet af dagen. Vi har undladt sushitang, da vi dagligt tager frisk flydende fiskeolie og på den måde får vi Omega-3. Persillen har vi også undladt, da vi bedre kan lide det i vores salat om aften. Og så bruger vi lime i stedet for citron, da vi synes det smager bedst. Der findes mange former for spirer og da vi dyrker dem selv, har vi valgt to slags der egner sig godt til denne grød; Lucerne- og ærtespirer. De bønnespirer man køber i supermarkedet, kan godt give en lidt jordslået smag, men kan du ikke få fat i andre spirer anbefaler vi at du bruger bønnespirer i salaten om aftenen i stedet for i grøden.
Ingredienser til en person
- ½ avocado
- ½ æble i både uden kerner
- Saften fra ½ presset lime
- Ca. 1½ c. frisk ingefærrod
- 6-10 stk. vindruer
- 5 stk. tørret valnødder
- En stor håndfulde frisk spinat
- En håndfuld broccoli
- En håndfuld lucernespirer eller ærtespirer
- ½ - 1 dl glas urtete
- 1 spiseske Collagen (kan undlades)
Tilberedning
Klargør grøntsagerne og frugterne ved at skulle dem og fjerne kernehus med videre.
Hæld grøntsagerne i blenderen sammen med urteteen og blend indtil det får karakter af en meget finkornet, grøn og velduftende grød.
Pynt med friske æbletern og hakket valnødder
Se fremgangsmåde her