Cajun Lammesteg
I Danmark er der tradition for at spise lammesteg i påsken, men det er også godt med en en saftig søndagslammesteg, ikke?
Det dejlige ved at lave en steg, er at man ikke skal bruge så mange ingredienser for at få et smagfuldt resultat og det passer stort set sig selv i ovnen. Næste gang du skal lave steg, så prøv denne Cajun Lammesteg - måske det ender med at blive din favorit lammesteg.
Ingredienser
- 1-1,5 kg lammelår
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 tsk stødt ingefær
- Cape Herb & Spice frisk kværnet Himalayan salt
- Cape Herb & Spice frisk kværnet sort peberkorn
- 1 kop frisk koriander (kan undlades)
- 4-6 kviste rosmarin
- 4-6 kartofler (valgfrit)
- 2 spsk knust hvidløg
- Saft af 1 lille citron
- 2 spsk. Cape Herb & Spice LOUISIANA CAJUN
- 1-2 spsk majsmel
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180°.
- Tag lammet ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur i cirka en time eller to afhængig af størrelsen. Krydr generøst med Cape Herb & Spice friskkværnet Salt & Peber og Louisiana Cajun Krydderi. Gnid krydderierne ind i kødet og sørg for, at kødet er helt dækket af det.
- Tilsæt olie, ingefær, hvidløg, citronsaft og koriander i en blender. Blend til en pasta og gnid derefter pastaen på kødet.
- Skær lave snit i kødet og sæt rosmarinkvistene i. Læg kødet på en rist eller direkte på en bageplade.
- Til kartoflerne kan du enten lave dem Hasselback style eller bare skære dem i halve og lægge rundt om kødet efter at have krydret med Cape Herb & Spice friskkværnet Salt & Peber. Tilføj gerne andre grøntsager efter eget valg.
- Dæk fadet med folie og steg lam og kartofler i 1 time. Tag pladen ud og brug saften i bagepladen til at dryppe lammet, så det forbliver fugtigt. Sæt lammet tilbage i ovnen utildækket og steg i yderligere 45 minutter til en time. Fjern kartoflerne på dette stadium, hvis de er kogte.
- Lad lammet hvile i 15 minutter og dryp det igen med saften.
- Hæld saften fra bagepladen i en gryde og varm op. Tilsæt majsmel og rør, indtil der dannes en sovs. Giv den evt. lidt mørk Kulør. Server lammet med sovsen og kartoflerne.
Opskriftskoncept & fotografering af Ichumile Mpumlwana.