Pesto Steak & Kartoffelsalat
Pesto Steak & Kartoffelsalat
Prøv denne farverige pesto steak & kartoffelsalat, krydret med vores søde og krydrede Cape Herb & Spice Texan Steakhouse Rub.
FORBEREDELSESTID: 20 min. | TILBEREDNINGSTID: 35 min.
Ingredienser
Pesto-dressing:
- 40 g rucola, grofthakket
- 30 g parmesanost
- 1 lille fed hvidløg
- 30 ml citronsaft
- Cape Herb and Spice Atlantic Sea Salt, efter behov
- Cape Herb and Spice Extra Bold Black Pepper, efter behov
Salat:
- 400 g små kartofler, vasket
- 200 g broccolini eller broccoli, kogt
- 500 g oksemørbrad, eller anden valgfri steak
- 15 ml Cape Herb and Spice Texan Steakhouse Rub
- 4 blade baby romainesalat
- 40 g parmesanflager
- 15 ml solsikkekerner, let ristede
- 30 ml olivenolie
Fremgangsmåde
Tilberedning af kartofler:
Læg de små kartofler i en mellemstor gryde, og dæk dem med vand. Bring vandet i kog, og lad kartoflerne koge, indtil de er møre, når du stikker i dem med en gaffel. Afdryp og lad dem køle af.
Tilberedning af broccolini:
Damp broccolini, indtil de netop er møre. Overfør dem derefter til en skål med isvand for at bevare deres farve og sprødhed. Afdryp og lad dem tørre på et rent viskestykke.
Pesto-dressingen:
Brug en lille blender. Tilsæt alle ingredienserne og krydr med Cape Herb & Spice Atlantic Sea Salt og Black Pepper. Blend, indtil dressingen er glat.
Tilsæt lidt iskoldt vand, indtil dressingen får en silkeblød konsistens, så den let kan hældes over salaten. Sæt på køl, indtil den skal serveres.
Tilberedning af bøffen:
Forvarm ovnen til 200°C varmluft (alternativt kan du bruge en airfryer).
Varm en stor støbejernspande op ved høj varme. Placer hele oksemørbraden på et stort skærebræt. Dryp olivenolie over og gnid det godt ind i kødet.
Drys Cape Herb & Spice Texan Steakhouse Rub over bøffen, og massér krydderierne godt ind.
Brun mørbraden på alle sider, indtil den er gyldenbrun og har en god stegeskorpe.
Sæt panden i ovnen, og lad bøffen stege i 10-15 minutter ved 180 grader, eller indtil et stegetermometer viser 52˚C for medium rare.
Tag straks mørbraden ud af ovnen, og læg den på et skærebræt for at hvile i 10 minutter. (Tilbered længere, hvis du ønsker en højere stegegrad). Skær mørbraden i skiver, og saml salaten.
Samling af salaten:
Læg baby romainesalat i mindre stykker, små kartofler, broccolini og skiver af mørbrad på et stort serveringsfad.
Dryp generøst med pesto-dressingen, og drys med ristede solsikkekerner.
Server med ekstra dressing ved siden af – velbekomme!
Opskriftsidé, fotografi og video af Bianca Davies: @beeblegum på Instagram | thesecretlifeofbee.co.za