Ægte amerikanske Buffalo Wings
Ægte amerikanske Buffalo Wings
Buffalo Wings Sauce med Cape Herb & Spice Portuguese Peri Peri Rub. Den har en medium styrke, hvilket giver en buffalo sauce, som selv børn vil elske.
For at gøre retten lettere har vi bagt vores kyllingevinger i ovnen i stedet for at friturestege dem.
FORBEREDELSESTID: 20 min. | TILBEREDNINGSTID: 90 min.
Ingredienser
Til buffalo sauce:
- 125 ml tomatsauce
- 1 stort fed hvidløg, finthakket
- 30 ml rødvinseddike
- 45 ml Cape Herb & Spice Portuguese Peri Peri Rub
- 45 ml honning
- 30 ml usaltet smør, smeltet
- 30 ml vand
Til buffalo wings:
- 16 store fritgående kyllingevinger
- 5 ml Cape Herb & Spice Atlantic Sea Salt
Til blue cheese sauce:
- 125 ml creme fraiche
- 60 ml syrlig mayonnaise
- 100 g blåskimmelost, fint smuldret
- 30 ml citronsaft
- 1 fed hvidløg, finthakket
- Cape Herb & Spice Salt & Pepper, efter smag 🧀🔥
Fremgangsmåde
Start med buffalo sauce:
Tilsæt alle ingredienserne til saucen i en lille gryde, læg låg på, og lad det simre ved meget lav varme i fem minutter. Tag derefter gryden af varmen, og sæt saucen til side.
Forbered kyllingevingerne:
Buffalo wings serveres traditionelt ikke hele – de trimmes og skæres i halve. Start med at fjerne den spidse vingespids og kassér den. Skær derefter vingen ved leddet, så du får en "wingette" og en "drumette". Den nemmeste og sikreste måde at gøre dette på er med en god køkkensaks frem for en tung kniv.
Sådan får du sprøde vinger:
Hemmeligheden bag sprød kylling er at sikre, at skindet er helt tørt. En anden vigtig teknik er at forbage vingerne let, inden de ryger i ovnen. Her er, hvordan vi gør det:
- Læg vingerne i en stor gryde med kogende vand og 5 ml salt, og lad dem simre i fem minutter. De vil næsten være gennemkogte, så ovntrinnet handler kun om at få dem ekstra sprøde.
- Hæld vingerne i et stort dørslag, og placer dem derefter på en bagerist i en time for at tørre helt. Brug evt. køkkenrulle til en sidste aftørring for at fjerne overskydende fugt.
- Forvarm ovnen til 220 grader. Placer dem under den varme grill, indtil de er gyldne og sprøde, vend dem derefter om, og grill den anden side. (Kokkens tip: Stegetiden afhænger af din ovn, men fem minutter pr. side er en god tommelfingerregel).
- Når vingerne er sprøde og gyldne, tages de ud, og pensles straks med buffalo sauce.
Lav blue cheese sauce:
Mens vingerne tørrer, blandes alle ingredienserne til blue cheese saucen. Ikke alle blåskimmeloste har samme saltindhold, så smag til med salt efter behov. Hvad den dog altid vil have brug for, er masser af friskkværnet Cape Herb & Spice Extra Bold Peppercorns.
Servering:
Buffalo wings serveres med det samme sammen med ekstra buffalo sauce, bladselleristave, hjertesalater drysset med valnødder og den intense blue cheese sauce.
Velbekomme! 🔥🍗🥗
Opskrift af Lizet Hartley
Lizet Hartley er freelance food stylist. Find flere af hendes opskrifter på hendes blog: http://www.melkkos-merlot.co.za.